Главная » 2014 » Февраль » 1 » Зимовий Есхар 2015
21:25
Зимовий Есхар 2015

Під таким девізом 24-25 січня на Чугуївщині пройшов ХХ ювілейний фестиваль авторської пісні «Зимовий Есхар».

Фестиваль відбувся за підтримки народного депутата України Дмитра Шенцева, який надав призи лауреатам та дипломантам конкурсу

У гостьовому концерті, що відбувся на Есхарі, взяли участь автори та виконавці з Харкова, Полтави, Києва, Запоріжжя, Воронежа, Рівного.

В Районному будинку культури день розпочався з творчих майстерень, роботою яких керували відомі в нашій країні та в ближньому зарубіжжі автори пісень Вадим Волков (м. Рівне), Антон Ворожейкін (м. Луганськ), Валерій Алексюк (м. Дніпропетровськ), Олексій Бешуля (м. Донецьк).

Журі фестивалю очолив відомий автор та виконавець з Москви  Вадим Єгоров, який написав понад 400 віршів та 230 пісень. Його поезія увійшла до двотомної збірки віршів, виданої нещодавно. Виступ Вадима Єгорова на фестивалі «Зимовий Есхар» засвідчив, що в залі було чимало шанувальників його творчості, які підспівували йому та гучно аплодували.  Вадим Єгоров зауважив, що бардівська пісня вже перестала бути чисто туристською піснею, стала дуже широкою її тематика – від пронизливої лірики до трагічних мотивів.

Особливістю фестивалю 2014 року було те, що на честь річниці від дня народження Володимира Висоцького в конкурсному концерті окремо виступали та оцінювалися виконавці пісень неперевершеного майстра авторської пісні. Висоцький вкотре повернувся – як і обіцяв нам в одній з своїх пісень. За підсумками конкурсу у номінації «Виконавець пісень В. Висоцького» переміг харків’янин Олександр Довшан.

У номінації «Виконавці» лауреатами фестивалю стали Олексій Козинець (м. Суми), Володимир Антонов (м. Запоріжжя) та  Анастасія Шаповалова (м. Харків), яка отримала перемогу і в минулому році. Два роки поспіль першість у номінації «Юний бард» тримає Олексій Хохлов (м. Харків), але цього року він розділив лаври ще з однією юнкою – Катериною Рудь з Дніпропетровська. У номінації «Автор музики» переміг Сергій Рудь (м. Дніпропетровськ).

Дипломантами конкурсу в номінації «Виконавці» стали Костянтин Стадник та Антон Волков з Харкова, у номінації «Автори» – В’ячеслав Васькін (м. Дніпропетровськ), Анна Коліта (м. Київ) та Анатолій Лось (м. Харків), у номінації «Ансамбль» – тріо «Суми» (м. Суми).

Пізно ввечері в Чугуївському районному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій все ще лунали пісні — то була «Чайхана», своєрідний бардівський капусник, що зібрав виконавців та найпалкіших прихильників авторської пісні.

 


Просмотров: 551 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: