Главная » 2013 » Декабрь » 7 » Історія Чугуївської прокуратури
19:10
Історія Чугуївської прокуратури
 На захисті інтересів суспільства


1 грудня своє професійне свято відзначили працівники Чугуївської міжрайонної прокуратури. Їх повсякденна робота по забезпеченню законності та правопорядку на піднаглядній території шляхом внесення актів прокурорського реагування з вимогами усунення виявлених порушень, порушення кримінальних справ, заявлення позовів до судів усіх рівнів на захист інтересів громадян та державних інтересів, підтримання державного обвинувачення по кримінальних справах у суді заслуговує поваги та визнання з боку суспільства.

Чугуївська міжрайонна прокуратура – це не тільки взірець сучасності і професіоналізму, вона має і своє глибоке історичне коріння.

Документів про точну дату утворення прокуратури Чугуївського району не знайдено. В особовій справі Я. О. Стаднік, яка знаходиться в архіві міжрайпрокуратури, є дані, що він працював в прокуратурі Чугуївського району з лютого 1927 року слідчим прокуратури, але архівних документів довоєнного та воєнного періодів немає.

Першим документом, який підтверджує діяльність прокуратури Чугуївського району є виписка з наказу прокурора Харківської області від 20 січня 1944 року про призначення прокурором Чугуївського району Василя Івановича Бишенкова, який працював  до 1954 року. В 50-70 роках в районній прокуратурі налічувалось 4 оперативних працівника: прокурор, помічник прокурора та двоє слідчих.

В зв’язку з одержанням м. Чугуєвом статусу міста обласного значення, Наказом Генерального прокурора Союзу РСР від 12.02.1980 року було створено Чугуївську міську прокуратуру, яка розпочала свою діяльність з липня 1980 року. Штат прокуратури Чугуєва налічував 3 оперативних працівника: прокурор, помічник прокурора, слідчий.

Наказом Генерального прокурора СРСР від 30.12.1988 року прокуратуру району було ліквідовано і утворено прокуратуру міста Чугуєва, штат якої складався з 5 оперативних працівників: прокурора, заступника прокурора, старшого помічника прокурора, помічника прокурора, слідчого. Прокурором м. Чугуєва було призначено Анатолія Васильовича Сузого.

В 1992 році прокуратуру міста Чугуєва реорганізовано в Чугуївську міжрайонну прокуратуру, яка налічувала в складі 9 оперативних працівників.

З 2011 року і по теперішній час посаду Чугуївського міжрайонного прокурора обіймає Станіслав Сергійович Пієв.

Наказом прокурора Харківської області від 20.05.2013 року Чугуївську міжрайонну прокуратуру визнано базовою прокуратурою органів прокуратури Харківської області.

Отже, з нагоди професійного свята – Дня прокуратури – хотілось побажати працівникам Чугуївської міжрайонної прокуратури у першу чергу здоров’я та професійної мужності.
Просмотров: 516 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: